Header

Tapijt & textiel

De markt voor tapijt en textiel staat sinds het begin van de recessie flink onder druk. In de eerste plaats vond er 'een uitverkoop' plaats van de voorraden die in de supply chain aanwezig waren. Hierdoor kwam de vraag naar productie van tapijt en textiel onder druk te staan. Een neveneffect kwam tot stand waarbij niet de optimale bestelhoeveelheden door de schakels in de supply chain ingekocht werden, maar minimale bestelhoeveelheden. Door het beperkt inkopen van artikelen en de gewenste snelle levertijden staan producenten onder druk om hun efficiëntie in productie los te laten.

Kansen binnen de tapijt en textiel sector zijn er genoeg. Nieuwe markten ontstaan onder andere door de aanleg van kunstgras sportvelden. Daarnaast speelt de veiligheid een grote rol en daarbij worden specialistische eisen gesteld aan de samenstelling van tapijt en textiel.

Aan de verkoopkant is specifiek in de branche de rollenadministratie en de controle over leveringen en retouren van en naar klanten. Aan de inkoopkant zijn met name de lange levertijden en de daarmee gepaard gaande voorraadniveaus een belangrijk onderdeel dat gemanaged moet worden. Door gebruik te maken van de juiste kostenstructuur is het niet noodzakelijk dat deze onderdelen tot problemen leiden, echter met een statisch kostenmodel zal de ondernemende tapijtproducent altijd achter de feiten aan blijven lopen.

Management consultancy

Management consultancyDoor het analyseren en verbeteren van bestaande bedrijfsprocessen bij onze klanten en door het aanpakken van probleemgebieden zijn onze opdrachtgevers in staat een leidende positie in hun marktsegment te behouden of verder uit te bouwen. Wij.. Lees verder »

Projectmanagement

ProjectmanagementWij managen voor onze opdrachtgevers diverse soorten van projecten. Onze brede kennis van ERP, TMS, WMS en CRM oplossingen en de kunde deze succesvol te implementeren maakt dat opdrachtgevers graag ons de kar laten trekken. Naast de 'standaard'.. Lees verder »

Interim-management

Interim-managementOnze interim-management competentie dekt de algehele bedrijfsvoering van onze opdrachtgevers op zowel strategische, tactisch als operationeel niveau. Wij nemen tijdelijk lijnverantwoordelijkheid om de klant in staat te stellen de eigen organisatie te.. Lees verder »

Migratiemanagement

MigratiemanagementDe migratie van operationele data naar een andere of nieuwe (ERP) softwareoplossing vergt een, voor het succes van het project, goed management. Wij realiseren migraties voor onze opdrachtgevers op basis van onze, in de praktijk bewezen strategie.. Lees verder »

Business consultancy

Business consultancyHet inzichtelijk maken van kritische succesfactoren voor een bedrijf en dat vertalen naar sturingsinformatie in de vorm van managementrapportage is ��n van onze kernactiviteiten. Om dit te realiseren bouwen we aan een optimale.. Lees verder »