Header

Productie & industrie

De industriële sector is als één van de eersten getroffen door de recessie. Dit had te maken met de uitverkoop van de voorraden binnen de supply chain en daarnaast versterkt door de teruglopende vraag als gevolg van afgenomen investeringen.

Na het vinden van een nieuw evenwicht in voorraden en klantvraag kreeg de industrie te maken met kortere gewenste levertijden door klanten. Deze ontwikkeling in combinatie met een meer 'to order' dan 'to stock' model maakte productieplanning de sleutel tot succes.

Om de industriële sector efficiënter en effectiever te laten werken zijn diverse mogelijkheden. Invoering van een kanban achtige situatie, een 'lean manufacturing' filosofie of het centraliseren van productie locaties en het oprichten van verkooporganisatie's in verschillende landen. Welke oplossing gekozen wordt, het blijft bij iedere onderneming maatwerk en niet een 'Ikea' blokkendoos die weggezet wordt. Onze management consultants zijn in staat om het beste van de verschillende mogelijkheden te combineren tot één oplossing die werkt en zichzelf in de praktijk bewijst.

Onze business consultants lossen vraagstukken op zoals 'hoe kan ik een optimale dekking van mijn machines realiseren met de bestaande productmix', of 'hoe kan ik het beste omgaan met sterk fluctuerende kostprijzen terwijl ik maar een aantal keer per jaar een bestelling plaats'. De antwoorden op deze onderwerpen lijken eenvoudiger dan ze zijn, dat is het verschil tussen de juiste oplossing en een oplossing.

Management consultancy

Management consultancyDoor het analyseren en verbeteren van bestaande bedrijfsprocessen bij onze klanten en door het aanpakken van probleemgebieden zijn onze opdrachtgevers in staat een leidende positie in hun marktsegment te behouden of verder uit te bouwen. Wij.. Lees verder »

Projectmanagement

ProjectmanagementWij managen voor onze opdrachtgevers diverse soorten van projecten. Onze brede kennis van ERP, TMS, WMS en CRM oplossingen en de kunde deze succesvol te implementeren maakt dat opdrachtgevers graag ons de kar laten trekken. Naast de 'standaard'.. Lees verder »

Interim-management

Interim-managementOnze interim-management competentie dekt de algehele bedrijfsvoering van onze opdrachtgevers op zowel strategische, tactisch als operationeel niveau. Wij nemen tijdelijk lijnverantwoordelijkheid om de klant in staat te stellen de eigen organisatie te.. Lees verder »

Migratiemanagement

MigratiemanagementDe migratie van operationele data naar een andere of nieuwe (ERP) softwareoplossing vergt een, voor het succes van het project, goed management. Wij realiseren migraties voor onze opdrachtgevers op basis van onze, in de praktijk bewezen strategie.. Lees verder »

Business consultancy

Business consultancyHet inzichtelijk maken van kritische succesfactoren voor een bedrijf en dat vertalen naar sturingsinformatie in de vorm van managementrapportage is ��n van onze kernactiviteiten. Om dit te realiseren bouwen we aan een optimale.. Lees verder »