Header

Groothandel & distributie

Binnen de groep 'groothandels' zijn aanzienlijke verschillen. Zo is voor de technische groothandel de adviesfunctie van groot belang, maar is de prijs zeker niet onbelangrijk. Maar koopt de klant ook bij de groothandel die het beste advies geeft? Naast het advies en de prijs is de beschikbaarheid van producten doorslaggevend als het gaat om de groothandel die als eerste door een klant gebeld wordt. Het serviceniveau als prioriteitsbepalende factor in strijd met de liquiditeiten verslindende voorraadniveaus.

Binnen de revalidatie groothandel spelen andere belangen een rol. Naast korte levertijden en grote pieken in het leveren van producten is ook het in stand houden van de afgesproken verhouding 'uit depot' producten en 'nieuwe levering' aan de orde. Daarnaast is een adequate service organisatie van belang als aanvulling op de groothandelsactiviteiten, want een geleverd product moet ook van service voorzien worden.

Binnen de 'commodity trade' zien we grote contractvolumes die per dag verhandeld worden. Er mag in het proces dan ook niets fout gaan en vooral inzicht in gegevens maakt dat succesvol verhandelen van partijen mogelijk is. Een hele andere tak van (groothandel)sport is de handel in vrijetijdskleding. Hierbij zijn seizoensfluctuaties de drijvende kracht achter de planning. Centrale (Europese) logistiek ten behoeve van levering aan filialen is de meest optimale manier van voorraadbeheer in deze sterk fluctuerende markt.

Binnen veel groothandels wordt gezocht naar het aanbieden van aanvullende diensten als onderscheidend vermogen. Voor een klant is het 'one stop shop' principe aantrekkelijk zeker als het prijsniveau concurrent is. Naast het uitbreiden van het assortiment en/of de dienstverlening is er een trend naar consolidatie en het 'opslokken' van een 'ketenpartner'.

Door onze kennis van (internationale) ketenintegratie kunnen wij zowel interne als externe processen zo moduleren dat de efficiëntie en effectiviteit van de groothandel aanzienlijk toeneemt. Vooraf aan een veranderingstraject kan een verkorte return on investment (ROI) gemaakt worden die aantoont hoeveel de investering aan besparing oplevert. Een door ons uit te voeren quick scan geeft het management van de onderneming niet alleen quick wins, maar ook aanknopingspunten die leiden tot een betere klantbediening, lagere operationele kosten en hogere 'order intake'!

Management consultancy

Management consultancyDoor het analyseren en verbeteren van bestaande bedrijfsprocessen bij onze klanten en door het aanpakken van probleemgebieden zijn onze opdrachtgevers in staat een leidende positie in hun marktsegment te behouden of verder uit te bouwen. Wij.. Lees verder »

Projectmanagement

ProjectmanagementWij managen voor onze opdrachtgevers diverse soorten van projecten. Onze brede kennis van ERP, TMS, WMS en CRM oplossingen en de kunde deze succesvol te implementeren maakt dat opdrachtgevers graag ons de kar laten trekken. Naast de 'standaard'.. Lees verder »

Interim-management

Interim-managementOnze interim-management competentie dekt de algehele bedrijfsvoering van onze opdrachtgevers op zowel strategische, tactisch als operationeel niveau. Wij nemen tijdelijk lijnverantwoordelijkheid om de klant in staat te stellen de eigen organisatie te.. Lees verder »

Migratiemanagement

MigratiemanagementDe migratie van operationele data naar een andere of nieuwe (ERP) softwareoplossing vergt een, voor het succes van het project, goed management. Wij realiseren migraties voor onze opdrachtgevers op basis van onze, in de praktijk bewezen strategie.. Lees verder »

Business consultancy

Business consultancyHet inzichtelijk maken van kritische succesfactoren voor een bedrijf en dat vertalen naar sturingsinformatie in de vorm van managementrapportage is ��n van onze kernactiviteiten. Om dit te realiseren bouwen we aan een optimale.. Lees verder »