Header

Bloemen & planten

Internationaal gezien vindt er meer verkoop van bloemen en planten plaats vanuit de grootwinkelbedrijven, DHZ ketens en tuincentra. Dit stelt specifieke eisen aan de groothandel. Zaken doen 'grote jongens' betekent de taal spreken van grote jongens en dat vertaalt zich naar duidelijk omschreven processen die 'just in time' levering overal ter wereld waarborgen.

Het aantal klanten voor de groothandel neemt af en de klanten die overblijven zijn grotere klanten. Het aandeel dat een groothandel levert per klant is dus significant groter gelijk het risico van het verlies van een klant. De sterke concurrentie op de markt voor bloemen en planten maakt dat er een kopersmarkt is ontstaan waarbij marges onder druk staan. Succesvol ondernemen in een markt met lage marges kan alleen door het omzetten van hoge volumes en het efficiënt assembleren van producten naar wens van de klant.

Projecten die binnen de bloemen en planten sector een rol spelen hebben met name te maken met ketenintegratie. Door het opzetten van elektronisch berichtenverkeer worden de administratieve handelingen tot een minimum beperkt. Echter internationaal handelen betekent ook kennis hebben van internationale standaarden op het gebied van berichtenverkeer en dat hebben onze consultants intussen wel.

Naast ketenintegratie projecten zijn ook pakketselecties en implementaties aan de orde van de dag. Door de groei van de sector en de schaalvergroting worden hogere eisen gesteld aan de softwareondersteuning. Onderwerpen als assemblage van displays, lot tracking, ombouwen van rekken naar omdozen, elektronisch berichten verkeer en consignment stock moeten geen enkel probleem vormen voor de dynamische groothandel en producent in de bloemen en planten sector. 

Management consultancy

Management consultancyDoor het analyseren en verbeteren van bestaande bedrijfsprocessen bij onze klanten en door het aanpakken van probleemgebieden zijn onze opdrachtgevers in staat een leidende positie in hun marktsegment te behouden of verder uit te bouwen. Wij.. Lees verder »

Projectmanagement

ProjectmanagementWij managen voor onze opdrachtgevers diverse soorten van projecten. Onze brede kennis van ERP, TMS, WMS en CRM oplossingen en de kunde deze succesvol te implementeren maakt dat opdrachtgevers graag ons de kar laten trekken. Naast de 'standaard'.. Lees verder »

Interim-management

Interim-managementOnze interim-management competentie dekt de algehele bedrijfsvoering van onze opdrachtgevers op zowel strategische, tactisch als operationeel niveau. Wij nemen tijdelijk lijnverantwoordelijkheid om de klant in staat te stellen de eigen organisatie te.. Lees verder »

Migratiemanagement

MigratiemanagementDe migratie van operationele data naar een andere of nieuwe (ERP) softwareoplossing vergt een, voor het succes van het project, goed management. Wij realiseren migraties voor onze opdrachtgevers op basis van onze, in de praktijk bewezen strategie.. Lees verder »

Business consultancy

Business consultancyHet inzichtelijk maken van kritische succesfactoren voor een bedrijf en dat vertalen naar sturingsinformatie in de vorm van managementrapportage is ��n van onze kernactiviteiten. Om dit te realiseren bouwen we aan een optimale.. Lees verder »